«Αν σου μιλώ με παραμύθια είναι γιατί τ’ ακούς γλυκύτερα.» Γ. Σεφέρης

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Παραμύθια που τρέχουν (... τρέξαμε κι εμείς!!!)

Ο Δημήτρης Αβούρης, αφηγητής παραμυθιών και υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Οναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί»
Ο Δημήτρης Αβούρης, αφηγητής παραμυθιών και υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Οναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί»
 
Τον τελευταίο καιρό κάτι τρέχει. Κυριολεκτικά. Πριν από λίγο καιρό, ξεκίνησε μια μεγάλη Παραμυθοδρομία σε όλη την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές γνωστούς ολυμπιονίκες (μαραθωνοδρόμους, δρομείς και άλλους αθλητές) οι οποίοι, έως τον Δεκέμβριο του 2013, θα έχουν καλύψει μια απόσταση 2.013 χιλιομέτρων, μετά ζωντανής αφήγησης παραμυθιών! Αφού διασχίσουν 25 νομούς και 90 πόλεις, θα τερματίσουν στο Ακρωτήριο Ταίναρο (Λακωνία).
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes--politismos&id=336734 στην Ελευθεροτυπία.

 Πρόκειται λοιπόν για την πρώτη Παραμυθοδρομία, στην οποία είχε τη μεγάλη χαρά να λάβει μέρος και το σχολείο μας. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν παιδιά και δάσκαλοι τη ζωντανή αφήγηση παραμυθιών από τον παραμυθά Δημήτρη Αβούρη.


 
Μας διηγήθηκε γνωστά αλλά και άγνωστα παραμύθια, με το δικό του ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο. Αυτό όμως που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των παιδιών ήταν η ενεργή συμμετοχή τους στην εξέλιξη των παραμυθιών.


Η χαρά της τάξης μας όμως ήταν διπλή γιατί η φετινή χρονιά μας είναι αφιερωμένη στα  παραμύθια. Ο ίδιος ο παραμυθάς μας ενθάρρυνε και μας παρότρυνε να συνεχίσουμε τη δράση μας, καθώς επίσης φωτογραφήθηκε μαζί μας. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να έχει πάντοτε την ίδια διάθεση και ζωντάνια για να διηγείται παραμύθια στα μικρά παιδιά!


Οι απαραίτητες συστάσεις... Χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε κ. Δημήτρη


... και η απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μας το παραμυθοσχόλιό σας!